Lacul Bacau

Aflat integral pe raza municipiului Bacău, lacul are aproximativ 2300 m lungime şi 600 m lăţime în zona barajului, şi 900 m lătime la coada lacului. Pentru băcăuani lacul reprezintă un cadru natural ideal pentru relaxare, departe de zgomot şi aglomeraţie.

suprafata lac bacau adminstrativ bacau

Labirintul de insule şi stuf din coada lacului constituie un adăpost ideal pentru speciile de păsări prezente aici. Fauna este constituită din 22 de specii de mamifere, 147 de specii de păsări, 12 specii de reptile şi amfibieni şi 22 de specii de peşti.

Prin poziţionarea în spaţiul urban, Lacul Bacău este zona cea mai frecventată din întreg situl NATURA 2000, având inclusiv rol de recreere şi agrement . Aici se pot organiza excursii, poate fi practicat pescuitul sportiv, “birdwatching”, ciclismul, canotajul, turismul ecvestru, înotul, competiţii de orientare turistică sau alte activităţi în aer liber.

Pescarii sportivi apreciază această zonă în special pentru exemplarele de ştiucă numeroase.

Incepând cu luna mai 2006, aria de protecţie specială avifaunistică “Lacul Bacău” se află în custodia Centrului Regional de Ecologie Bacău.